Kanotklubben Bris Varberg är en klubb som välkomnar alla. Till oss är du välkommen oavsett om du vill paddla bara för att må bra eller om du även har ambitionen att tävla. Kanotklubben Bris har en lång och stolt tradition av tävlings- och motionspaddling.

Allt fler upptäcker långfärdspaddlingens fördelar. Att närmast ljudlöst glida fram på havet, tryggt över öppna vatten och in i vikar dit ingen annan båt kan ta sig. Som medlem i Kanotklubben Bris hittar du fler som kan göra dig sällskap!

”Klubbhuset ute på Skäret i Varberg är en plats där man, gammal som ung, träffas och tränar eller bara umgås under trevliga former.”


2003 gav Kanotklubben Bris Varberg ut en jubileumsutgåva då vi firade 70 år som förening. Vi har exemplar liggandes i klubbhuset för att ni skall kunna ta del av läsningen.

Förord
Att försöka summera kanotklubbens 70 år har varit ett intressant och stimulerande arbeta att få följa. Ett arbete som pågått under ett par års tid och engagerat många personer. Jag vill här passa på att tacka alla som på olika sätt varit delaktiga i arbetet med denna bok och hoppas att den skall bli till glädje. Historiskt har mycket hänt under dessa 70 år, så också inom kanotsporten. Både kanoter och paddlar har förändrats mycket. Paddlarna har utvecklats från rejäla träpaddlar till högtrycktsvacum kevlarpaddlar, ställbara i både längd och vinkel. Kanoterna från breda och stabila till lätta och ranka farkoster som till och med saknar krav på bredd. Kanotklubben har för många under en period i livet varit som ett andra hem. En plats där man, gammal som ung, träffas. Där man ordnar träningsläger över en helg eller bara umgås under trevliga former. Tisdagar och lördagar är även i dag viktiga dagar för Brisarna och i bastun efter träningen hämtas svar på både små och stora frågor. Brisandan har behållits under alla år, vilket varit till ovärderlig hjälp vid alla arrangemang i tävlingar under åren. Kanske därför som klubben, av tradition, varit en stor arrangör i Varberg. Underhållsarbeten vid klubben eller Skrivareklippan sker även det alltid i god och glad Brisanda. Min förhoppning är att klubben även i framtiden kommer att ha aktiva med förmåga och vilja att satsa på elitnivå, vilka vi efter bästa förmåga skall stödja och hjälpa. Vi får dock inte glömma att det viktigaste inte alltid är att få fram världsstjärnor utan att det finns plats för alla och att vi bevarar och vårdar vår fina Brisanda. Thomas Gustafsson (fd.) Ordförande